Nationale Nederlanden Zorgverzekering Review 2019

Zorgverzekering aanvragen Postcode Zor_ - https___www.nn.nl_Particulier_ZorgOok dit jaar zijn er weer een hoop mensen die overstappen van zorgverzekering. Het is belangrijk om in ieder geval eens in de paar jaar je zorgkosten en zorggebruik onder de loep te leggen en te kijken of overstappen voordelig kan zijn voor je. In dit informatieve artikel wordt de zorgverzekering 2019 bij Nationale Nederlanden uitgebreid bekeken.

Wat houdt de basiszorgverzekering globaal in bij Nationale Nederlanden?

Een zorgverzekering in Nederland bestaat altijd uit een basisverzekering. Vervolgens kunnen aanvullende pakketten gekozen worden als je denkt extra zorg nodig te hebben voor dat jaar. De basisverzekering van Nationale Nederlanden is er een van goede basis met een vrije keuze. Dit houdt in dat je als klant naar elke zorgaanbieder mag gaan. Zo mag je dus zelf bepalen naar welke huisarts, tandarts, ziekenhuis, fysiotherapeut je onder andere gaat. Natuurlijk moeten deze zorgaanbieders wel als dusdanig geregistreerd staan in de bij hun beroepsvereniging geldende registers. Deze vrije keuze wordt ook wel een restitutie zorgverzekering genoemd. Nationale Nederlanden wil dat je zelf de regie houdt in je zorgkeuze. Ze vergoeden daarbij de volledige rekening, als de zorg onder de vergoeding valt. Dit kan je makkelijk nazoeken op de website van Nationale Nederlanden. Daarnaast bieden ze de unieke mogelijkheid om een second opinion aan te vragen bij een (internationale) top specialist in samenwerking met de organisatie Best Doctors. Een andere unieke service is dat je als klant 7 dagen in de week, 24 uur per dag de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn mag bellen voor al je medische vragen. Nationale Nederlanden biedt in de basisverzekering ook voor alle verzekerden de Fit module aan. Je krijgt hierbij een vergoeding voor gezondheidscursussen en beweegprogramma’s, algemene preventieve- en arbeidsgerelateerde onderzoeken en sportmedisch advies. Ook kan je gebruik maken van de gratis online leefstijlcoach. Op mentaal gebied kan je gratis geholpen worden door Vitalmindz. Door middel van deze training worden obstakels overwonnen zodat een burn-out verholpen of voorkomen wordt.

De aanvullende verzekering bij Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden heeft 6 verschillende aanvullende verzekeringen. Deze bieden in meer en mindere mate (afhankelijk van het gekozen pakket) vergoeding voor fysiotherapie, brillen/contactlenzen, anticonceptie, alternatieve geneeswijzen, bevalling en kraamzorg en geneesmiddelen, en tandheelkundige zorg. Daarnaast bieden ze vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland en cursussen en beweegprogramma’s zoals EHBO of dieetprogramma’s. Dit vind je overigens bij veel verzekeraars in de aanvullende pakketten. Nationale Nederlanden heeft echter wat unieke extraatjes in het aanvullende pakket. Zo is het ten eerste mogelijk om je te verzekeren voor luxe verpleging. Hierbij krijg je een luxere ziekenhuiskamer met extra voorzieningen. Niet elk ziekenhuis biedt dit echter aan. In dat geval kan je een compensatie krijgen voor de kosten. Wat ook vergoedt wordt in dit pakket zijn de reiskosten die je partner maakt naar het ziekenhuis. Wat ten tweede standaard in de aanvullende zorgverzekering van Nationale Nederlanden zit is vervanging bij mantelzorg. Ze bieden 14 dagen lang vervangende mantelzorg aan, zodat je als mantelzorger ook aan je eigen gezondheid en vrijheid kan denken een keer. Ook kan je de mantelzorgmakelaar inschakelen. Deze ondersteunt je bij het wegnemen van regeltaken die je hebt voor degene die je verzorgt. Ook een mantelzorgcursus behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u weten hoe de Nationale Nederlanden Zorgverzekering 2019 het doet tegenover andere zorgverzekering? Ga dan naar de homepage om alle zorgverzekeraars te vergelijken!