Review Avero Achmea Zorgverzekering

Meer keuzevrijheid of een lagere premie?

Bij Avero Achmea heeft u op het gebied van de basisverzekering twee keuzemogelijkheden. U kunt voor het Zorgplan Natura kiezen. De premie is wat lager, u heeft iets minder keuzevrijheid op het gebied van zorgaanbieders om voor 100% vergoeding in aanmerking te komen. Een andere optie is om te kiezen voor Zorgplan Restitutie. Bij deze polis betaalt u wat meer premie. In ruil daarvoor krijgt u meer keuzevrijheid op het gebied van zorgverleners.

Aanvullende verzekering

Hieronder worden de extra pakketten met een beknopte uitleg weergegeven.

  • Intro, via deze polis ontvangt u iets meer gangbare zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra behandelingen bij een fysiotherapeut.
  • Start, wat extra opties bovenop de basisverzekering voor zorg waar soms extra behoeft aan is. U krijgt bijvoorbeeld wat extra behandelingen bij een fysiotherapeut vergoedt, ook vaccinaties in verband met een reis zitten in dit pakket.
  • Royaal, dit pakket is erg ruim. Niet alleen fysiotherapie wordt gedekt maar ook beugels en brillen.
  • Excellent, een zeer ruime dekking voor mensen die niets aan het toeval willen overlaten. Alternatieve geneeswijzen worden vergoedt maar ook cosmetische chirurgie. Dit pakket biedt een zeer ruime dekking.

De tandarts

Ook voor de tandarts is het mogelijk om u bij te verzekeren. U heeft hierbij de keuze uit vier opties. Hier onder worden deze besproken.

  • T Start biedt een maximale vergoeding van €250 per jaar. De meeste gangbare behandelingen worden vergoedt. Denk aan het vullen van een gaatje of het trekken van een kies. Kronen en bruggen worden voor 75% vergoedt.
  • T Extra biedt hetzelfde als T Start alleen is de maximale vergoeding in dit geval €500 per jaar.
  • T Royaal biedt hetzelfde als T Start alleen is de maximale vergoeding in dit geval €1000 per jaar.
  • T Excellent vergoedt alle behandelingen tot een bedrag van €1250 per jaar.

Avero Achmea heeft een zeer duidelijk website waarin alle mogelijkheden uitgebreid worden besproken. Dat is zeker een pluspunt want op deze manier kunt u zelf opzoeken welke pakketten het beste bij uw situatie passen.