Review Bewuzt Zorgverzekering

Heeft u Bewuzt nagedacht over uw zorgverzekering?
Een basisverzekering met een zeer scherpe premie. Dat is een hele beknopte samenvatting van deze verzekering. De basisverzekering die Bewuzt aanbiedt is een zogenaamde naturapolis. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient uw zorgverlener een contract te hebben met deze verzekeraar. Is dat niet het geval? Dan betaalt u mogelijk de kosten, of een deel daarvan, zelf. Het is dus van belang dat u vooraf goed bekijkt of uw zorgverlener een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Is dat slechts een kleine moeite voor u? Dan is deze polis wellicht geschikt voor u en is het mogelijk om premiekosten te besparen.

Een aantal pluspunten

  • Kosten gemaakt bij een huisarts vallen geheel binnen de vergoeding ongeacht welke huisarts u kiest
  • Mogelijkheid om uw eigen risico in termijnen te betalen
  • Mogelijkheid wachtlijstbemiddeling
  • Keuze om post per brievenbus of email te ontvangen

Let op: maak goedkoop niet duurkoop

Over het algemeen klinkt dit alles u misschien als muziek in de oren. Toch zijn er een aantal zaken waar op gelet dient te worden. Het kan zijn dat het ziekenhuis om de hoek geen contract heeft met de Bewuzt zorgverzekering. U dient dan, om voor vergoeding in aanmerkingen te komen, uit te wijken naar een ander ziekenhuis. Dit geldt niet alleen voor een ziekenhuis maar ook voor bijvoorbeeld de apotheek of de fysiotherapeut. Mocht u, al dan niet per ongeluk, naar een aanbieder gaan zonder dat de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de desbetreffende instantie, dan wordt maximaal 70% van de gemaakte kosten vergoedt. Als er sprake is van dure behandelingen en/of ingrepen dan kan de rekening erg hoog uitvallen. Het is u eigen verantwoordelijkheid om te controleren of de zorgaanbieder een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

Aanvullende opties

Bij Bewuzt is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijzonder is dat er wat meer mogelijkheden zijn dan bij de meeste andere aanbieders. Zo is het mogelijk om alleen voor fysiotherapie een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit is ook mogelijk voor alternatieve zorg, de tandarts en zorgkosten die u maakt in het buitenland. Kiest u voor een combinatie van verschillende aanvullende pakketten, dan profiteert u van een extra korting, de zogenaamde stapelkorting. Maakt u het hele jaar door geen gebruik van uw aanvullende verzekering? Dan krijgt u het jaar erop nog eens extra korting, de no-claimkorting.

Al met al een prima zorgverzekering mits u de voorwaarden goed leest en daar rekening mee houdt.