Review OZF Zorg Zorgverzekering

Goede zorg in de vorm van een naturapolis. Dat biedt de OZF zorgpolis u via de basisverzekering. U krijgt dus een vergoeding van 100% bij gecontracteerde zorgaanbieders. De lijst met gecontracteerde aanbieders is erg ruim. Goede zorg ligt op deze manier binnen handbereik. Kiest u liever voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u slechts een deel vergoedt.

Aanvullende pakketten

De belangrijkste pluspunten van deze pakketten worden hieronder beschreven.

  • AV compact, in dit pakket zitten maximaal 12 behandelingen fysiotherapie/oefentherapie. Ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, therapieën en geneesmiddelen ontbreekt niet. Brillen en contactlenzen, preventieve cursussen en vergoedingen voor zorg rondom reizen vinden we ook terug in dit pakket. Medisch noodzakelijk cosmetische chirurgie komt ook in aanmerking voor vergoeding.
  • AV royaal, het aantal behandelingen bij een fysiotherapeut of oefentherapeut is maximaal 27. Verschillende soorten huidaandoeningen, zorg rondom reizen, en preventieve cursussen ontbreken niet in dit pakket. Er geldt een vergoeding van maximaal €250 op de eigen bijdrage van medicijnen. Ook de eigen bijdragen op hoortoestellen en pruiken komen in aanmerking voor vergoeding. Verder kunt u kosteloos gebruik maken van een diëtist en voedingsadviezen krijgen. Behalve brillen en contactlenzen wordt ook oog chirurgie om het zicht te verbeteren vergoedt.

De tandarts

Ook op het gebied van mondzorg is bijverzekeren mogelijk. Hier onder worden de belangrijkste punten weergegeven.

  • Tand compact, hiervoor geldt een vergoeding van maximaal €250 per kalenderjaar. De meeste standaard behandelingen vallen hieronder. Denk aan het vullen van gaatjes, het trekken van tanden en kiezen en het maken van foto’s. Voor sommige behandelingen geldt een eigen bijdrage.
  • Tand royaal, zoals de naam al doet vermoeden is deze verzekering uitgebreider. Er is sprake van een vergoeding tot €750 per kalenderjaar voor kronen, bruggen, inlays en implantaten. De standaard behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoedt zonder dat daar een limiet aan verbonden is. Tot de leeftijd van 22 jaar worden beugels vergoedt tot een maximum van €2000. Ook hier geldt een eigen bijdrage, in dit geval van 20%. Een kunstgebit wordt vanuit de basisverzekering vergoedt. Hier zit een eigen bijdrage van 25% aan vast. Tand royaal vergoedt deze eigen bijdrage.