Review Salland Zorg Direct Zorgverzekering

salland zorgZorg Direct scoort een ruim voldoende
Zorg Direct is een zorgverzekering van Salland. Deze zorgverzekering wordt bovengemiddeld beoordeeld. De voornaamste voordelen zijn de hoogte van de premies en de goede service. Het contact met de verzekeraar is prettig en ingediende zorg nota’s worden binnen een week al uitbetaald. Nadeel is de telefonische bereikbaarheid: u kunt de zorgverzekeraar alleen via een 0900 nummer bereiken. Dat komt omdat de verzekeraar bijna alle zaken online afhandelt. Zorg Direct is een naturapolis, wat voor sommigen een nadeel zal zijn. Hieronder vindt u in meer detail een beoordeling van de zorgverzekering.

De premie

De zorgverzekering heeft redelijk lage premies, maar is zeker niet de meest goedkope. Daar staat uiteraard ook kwaliteit tegenover, dus dit is niet per se een nadeel. De reden voor de lagere premies van de basisverzekering is het feit dat dit een naturapolis betreft. De afspraken met zorgaanbieders verlagen de kosten. Voor aanvullende verzekeringen variƫren de premies. Handig, want zo kunt u precies selecteren wat u wel en niet aanvullend wilt verzekeren.

Vergoeding voor gecontracteerde zorg

De Salland Zorg Direct Zorgverzekering is een naturapolis. Dat houdt in dat de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt met bepaalde zorgaanbieders. Dit wordt ook wel gecontracteerde zorg genoemd. Als uw behandeling binnen de voorwaarden valt en u naar een zorgaanbieder gaat die gecontracteerd is, wordt de zorg volledig vergoed. Kiest u echter voor een zorgaanbieder die niet gecontracteerd is, dan krijgt u gemiddeld slechts 75% van de kosten vergoed. Het is dus verstandig om te kijken of een bepaald ziekenhuis of kliniek een contract met Salland heeft alvorens u in behandeling gaat. Gelukkig heeft Salland met een zeer groot aantal zorgaanbieders afspraken gemaakt. Mocht u echter specialistische zorg nodig hebben waarbij u graag naar een bepaalde arts gaat vanwege bijvoorbeeld zijn reputatie, dan kan dit een erg kostbare aangelegenheid worden.

Aanvullend verzekeren

Bij de zorgverzekering van Salland heeft u veel mogelijkheden tot aanvullende verzekeringen. U kunt hierbij precies kiezen waar u behoefte aan heeft. Zo kunt u uw basisverzekering uitbreiden met zorg die u verwacht nodig te hebben in het komende jaar. Fysiotherapie en tandheelkunde zijn voorbeelden van behandelingen die door de basisverzekering niet gedekt worden. U kunt uit vier aanvullende verzekeringen kiezen:

  • Start: extra zekerheid voor wie weinig zorg verwacht nodig te hebben
  • Extra: de meest gangbare aanvullende zorg, waaronder fysiotherapie en bepaalde geneesmiddelen
  • Plus: extra uitgebreid voor al het bovenstaande plus bijvoorbeeld alternatieve geneeskunde en zwangeren
  • Top: de meest complete optie, ideaal als u veel zorg verwacht nodig te hebben of graag van de meeste zekerheid geniet