Review Zekur Zorgverzekering

zekurWil een goede basisverzekering zonder poespas? Dan is Zekur wellicht iets voor jou.

Ik ben nu al een aantal jaar verzekerd via Zekur en het bevalt goed. Hoewel ik enkel een basisverzekering heb, ook gezien mijn leeftijd van 37 jaar, en in goede gezondheid ben, is dat prima dekkend. Dit gaat ook op voor mijn partner.

Uitbreiden Zekur Zorgverzekering

Zekur biedt de mogelijkheid om je verzekering tussentijds uit te breiden. Vorig jaar was ik in blijde verwachting en heb ik mijn zorgverzekeringspakket uitgebreid, voor het geval dat. Het jaar daarop heb ik het weer teruggeschroefd. Achteraf had ik het ook niet nodig, maar fijn dat ik zo extra kraamzorg heb kunnen regelen.

Zekur Aanvullende Tandartsverzekering

Het is ook mogelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, maar als je geen probleemgebit hebt, kun je besluiten om dit achterwege te laten. Een bezoek aan de tandarts voor controle kost voor 2x per jaar ongeveer 90,- euro. Mocht je dit zelf in een keer kunnen betalen, dan zou ik dat zeker aanbevelen. De kosten voor een aanvullende tandartsverzekering, zijn een paar euro extra per maand.

Zekur Reisverzekering

Hetzelfde geldt voor een reisverzekering. Reis je veel? Dan Zekur een reisverzekering afsluiten. Ook voor de weekendjes weg in Nederland, mocht er wat gebeuren, dan zijn de kosten gedekt. Vraag wel even goed door of je medische kosten in het buitenland zijn gedekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding Medicijnen

Ik weet niet hoe de ervaring is als je veel gebruik maakt van zorg/medicijnen, maar voor mijn jonge gezin is een verzekering bij Zekur voor nu meer dan voldoende. Het lijkt me overigens dat Zekur hier ook passende pakketten voor aanbiedt, zeker de moeite waard om eens na te vragen.

Prijs-kwaliteit verhouding

De prijs-kwaliteit verhouding is in vergelijk met andere verzekeringsmaatschappijen zeer voordelig. Niet geheel onbelangrijk Zekur biedt restitutieverzekering met volledige vrijheid in de keuze van zorgverleners en ziekenhuizen. En dat is toch een grote pre.

Support / Klantenservice

De correspondentie en het contact gaat veelal via de email, daar moet je wel voor open staan. Dit werkt prima, gezien de gebruiksvriendelijke formulieren en formats. Echter, voor de ouderen onder ons en de mensen die niet goed overweg kunnen met computers kan dit een nadeel zijn.

Conclusie
Zoek je een prima basisverzekering, dan kan ik je Zekur van harte aanbevelen!