Review Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

Zorg en Zekerheid doet zijn naam eer aan!
Zorg en Zekerheid is een verzekeringsmaatschappij waarvan de kans groot is dat je er nog nooit van gehoord hebt. Dat is ook niet gek, want Zorg en Zekerheid is een regionale verzekeraar die vooral werkzaam is in de Randstad en in het Groene Hart.

De site van Zorg en Zekerheid

Wanneer men naar de website van Zorg en Zekerheid gaat, ziet het er erg professioneel uit. Er staan verschillende links naar onder andere calculators om je premie te berekenen, en kleine nieuwsartikelen over bijvoorbeeld hoe Zorg en Zekerheid gaat proberen te voorkomen dat de premie in 2017 fors zal stijgen, zoals bij veel andere zorgverzekeraars. Er staat een duidelijke video met uitleg op de site.

Verschillende verzekeringen voor iedereen

Zorg en Zekerheid kent drie verschillende basisverzekeringen. Kies Gemak (combinatiepolis), Kies Zorg in de Buurt (naturapolis) en Kies vrijheid (restitutiepolis). Het fijne van de site van Zorg en Zekerheid is dat er duidelijk staat wat wel en wat niet vergoed wordt. Zo kan je in feite meteen wegstrepen welke verzekering niet bij jou past omdat je zeker weten voor bijvoorbeeld tandartsbehandelingen goed verzekerd wil zijn, omdat je weet dat je nogal snel gaatjes krijgt bijvoorbeeld.

Kiezen op basis van wat jij nodig denkt te hebben

Een speciaal kopje op de site is gereserveerd voor ‘wat wordt vergoed’? Dit kopje bestaat eigenlijk uit een zoekmachine. In deze zoekmachine kan je invullen wat jij nodig denkt te hebben, of juist niet. Voorbeelden zijn psychologische zorg, orthodontie tot 18 jaar, spoedbehandelingen enzovoort. Vervolgens krijg je een hele lijst te zien met alle soorten verzekeringen die Zorg en Zekerheid aanbiedt, en de mate waarin het begrip dat je ingetoetst hebt verzekerd wordt. Zo zie je bijvoorbeeld dat bij bepaalde verzekeringen orthodontie tot 18 jaar helemaal niet vergoed wordt, of voor maar vijftig procent. Ook geeft de machine duidelijke uitleg, bijvoorbeeld over het feit dat de psychologische zorg nu via de gemeente bekostigd wordt en dus niet meer via de zorgverzekeraar.

Voor iedereen wat

Zorg en Zekerheid mag dan geen hele bijzondere zorgverzekering zijn, het doet zijn naam in ieder geval wel eer aan. Je kunt alles wat je denkt nodig te hebben invoeren in de zoekmachine en zo de ultieme zorgverzekering voor jou vinden. Erg handig, want je komt zo nooit voor verrassingen te staan. Ook wanneer je al een verzekering hebt afgesloten en je twijfelt of iets wel of niet vergoed wordt, kan je het makkelijk opzoeken op de site.

Wanneer je in de Randstad of het Groene Hart woont is Zorg en Zekerheid dus zeker een goede zorgverzekeraar om te overwegen. Ze zien er erg betrouwbaar uit en zijn erg open naar hun klanten toe. Ze bieden vooral veel duidelijkheid in wat wel en niet verzekerd wordt, en daarmee zekerheid. En natuurlijk zorg.