Zilveren Kruis Zorgverzekering Review 2019

Het is weer de tijd van het jaar waarbij u als consument een keuze kunt maken of u bij u zorgverzekeraar blijft of wisselt. Het is voor consumenten behoorlijk lastig om te begrijpen wat er ieder jaar weer veranderd is en waar u als klant recht op hebt. De regeringsplannen hebben namelijk ook invloed op de regels binnen de zorgsector. Denk hierbij aan de eigen risico of die verhoogd wordt of niet. In 2018 is het verplichte eigen risico 385 euro.

Overstappen Van Zorgverzekeraar Voor Het Einde Van Het Jaar

Ieder jaar is het weer spannend wat de zorgverzekeraar zullen doen met hun premies. Daarbij is het belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken maar ook te zien of er is qua zorg iets veranderd is. Uiteindelijk wilt u als consument wel de juiste zorg krijgen op het moment wanneer u het nodig hebt.

Het is namelijk heel verraderlijk om een keuze te maken op basis van slechts de premie. Het laatst wat u wilt is dat het eind januari 2019 erachter komt dat u toch niet de juiste verzekering hebt afgesloten. U zult dan tot volgende jaar moeten wachten wilt u weer van verzekeraar wilt wisselen. Als klant kunt u namelijk ieder jaar wisselen van verzekeraar. Sommige verzekeraars hepen de klanten daarbij om het wisselen te regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hierbij zult u voor 31 december 2018 te tijd hebben om u huidige verzekering stop te zetten. U heeft tot 31 januari 2019 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De verzekering zal dan met terugwerkende kracht de kosten in rekening brengen vanaf 1 januari 2019.

Veranderingen in de zorg

Voor veel mensen zijn er zaken onduidelijk rondom de zorgverzekeringen. Het is ook een tijdrovende klus om je huiswerk te doen en achteraf geen spijt te krijgen van de keuze die u gemaakt heeft.

Een van de zorgverzekeraars die vergeleken kan worden is de Zilveren Kruis.

Zilveren Kruis zorgverzekering behoort met Avéro Achmea, Interpolis, Prolife, OZF Achmea en FBTO tot de zorgmerken van Achmea. Zilveren Kruis, het grootste zorgmerk van Achmea, is gevestigd in Zwolle en Leiden. De vestigingen in Rotterdam en Meppel zijn gesloten in respectievelijk 2007 en 2008. Vanaf 1 januari 2008 behoorde ook Agis Zorgverzekeringen tot Achmea, waarmee Achmea met ongeveer 5,5 miljoen klanten in het zorgsegment marktleider in zorgverzekeringen werd.

Zilveren Kruis heeft zijn klanten hoog in het vaandel staan om de juiste zorg aan jong en oud te leveren.

Het zorgpakket is ingedeeld in verschillende zorgmodules. Hierbij heeft u de mogelijkheid om zelf u zorgverzekering samen te stellen.

Beste Zorgverzekeraar 2018

In 2018 is Zilveren Kruis tot beste keuze zorgverzekeraar gekozen door het onderzoeksbureau WUA!. Daarnaast beoordelen de huidige klanten van Zilveren Kruis de zorgverzekering met een 7,9 in het klanttevredenheidsonderzoek. Bij Independer scoren ze een 7,4 (bron: www.zilverenkruis.nl)